So Kak Reen sharelah dengan korang.
Sedappp tauuuu.
😀😀😀
Bahan-bahan :-
👉🏻 Perencah Tomyam Kung Adabi- 1paket
👉🏻 Perencah Tomyam Biasa Adabi- 1paket
👉🏻 Perencah Asam Pedas Adabi- 2 paket (nk bg kuah pekat sikit)
👉🏻 Kiub pati ayam - 1 pcs
👉🏻 Bahan Oden (guna steamboat choice je mcm2 ada dlm tu
👉🏻 sosej
👉🏻 steamboat fish bean curd ( puchok)
👉🏻 Udang (optional)
👉🏻 Sayur brokoli & cendawan enoki
👉🏻 Garam (optional)
👉🏻 Limau nipis (optional)
Cara-cara 👇🏻
- Didihkan air dalam periuk
- Masukkan kedua-dua perencah tomyam, asam pedas & kiub pati ayam tomyam ke dalam air mendidih
- Boleh perasakan dgn garam dan perah limau nipis jika tak cukup rasa
- Masukkan bahan-bahan steamboat yg telah dicucuk, udang dan sayur ke dalam kuah sehingga masak & sedia untuk dimakan
Selamat Mencub
Kredit: Azmiza Osman
No comments:
Post a Comment