So Kak Reen sharelah dengan korang.
Sedappp tauuuu.
πππ
Bahan-bahan :-
ππ» Perencah Tomyam Kung Adabi- 1paket
ππ» Perencah Tomyam Biasa Adabi- 1paket
ππ» Perencah Asam Pedas Adabi- 2 paket (nk bg kuah pekat sikit)
ππ» Kiub pati ayam - 1 pcs
ππ» Bahan Oden (guna steamboat choice je mcm2 ada dlm tu
ππ» sosej
ππ» steamboat fish bean curd ( puchok)
ππ» Udang (optional)
ππ» Sayur brokoli & cendawan enoki
ππ» Garam (optional)
ππ» Limau nipis (optional)
Cara-cara ππ»
- Didihkan air dalam periuk
- Masukkan kedua-dua perencah tomyam, asam pedas & kiub pati ayam tomyam ke dalam air mendidih
- Boleh perasakan dgn garam dan perah limau nipis jika tak cukup rasa
- Masukkan bahan-bahan steamboat yg telah dicucuk, udang dan sayur ke dalam kuah sehingga masak & sedia untuk dimakan
Selamat Mencub
Kredit: Azmiza Osman
No comments:
Post a Comment