Monday, May 27, 2019

Sour Emmanuel Rose & Morning Wish

Apa yang berlaku pada waktu pagi boleh efek emosi kita sepanjang hari.

Jadi, make sure mulakan hari kita dengan positif.

Dah senyum ke tu??
Senyum tu awet muda tau.

Assalamualaikum
Gemokning ❤️❤️❤️

Salam sekuntum #SourEmmanuel Rose pagi ini dari #KakReenGarden.

Wangi tau Sour Emmanuel Rose nie.
Bau sedappp aje.

#KakReenSuweet
Roses Lover Ever

Saturday, May 11, 2019

Menanam Ati Ati Pulak

Aktiviti pagi tadi sebelum panas.
Repot pokok ros, pokok strawbery, susun balik pasu ati-ati, siram baja AB, semai seeds sunflower, morning glory, dahlia, keembung, marigold.

Dekat pukul 1.30 ptg baru masuk.
Yang penting keluar peluh juga hari ini.
Puasa pun sibuk gardening juga kan.

Ini ati-ati cutting ari tu.
Alhamdulillah, dah segar tumbuh elok.
Sorry ya, masa semai ari tu pasu abess, so berjemaahlah dalam 3 pasu.
Semua dah segar dah stabil, membesar dengan jayanya.

Lawaa tak????
Sekarang total dan 20 jenis ati-ati kat laman.
Cukuplahhh dulu, nanti collect warna lain pulak.

#KakReenSuweet #KakReenGarden #AtiAti #Coleus #PokokBerdaunCantik #ILoveGardening #WeekendGardener #GreenTheWorld #DaunPunCantik






Thursday, April 04, 2019

Jebat Dalam Kenangan

Sebulan bersama,
3/3/2019 ~ 4/4/2019.

Banyak kenangan tercipta.
#Jebat dalam kenangan 😭😭😭

Ari nie Jebat tinggalkan mama & Abah juga.
Tenanglah sayang mama.
Jebat dah tak sakit lagi.

Tunggu mama & Abah di sana ye sayang.
Mama bersyukur dapat jaga Jebat walaupun cuma seketika.

Anak manis
Anak manja
Anak baik abah cakap

Masa nie mama baru jumpa
Jebat dalam longkang besar 
depan rumah

Baru lepas mandi.
Letihnyaa, sampai tertido

Tido nyenyak 

Ngantukkk

Motivasi Pagi Ini 4 April 2019

Sebelum masuk keje.
Jom renungkan kata-kata motivasi ini.

Hidup kita
Kita yang lalui.
Usah peduli cakap-cakap orang.


Tuesday, April 02, 2019

Happy 2nd April

Rinduuuu
Lama blog nie tak ber update

Asyik di FB sahaja
Sedangkan dulu kat sinilah tempat bercerita

Bulan baru
Azam nak konsisten update kat blog juga.

Moga Allah permudakan

Sunday, May 06, 2018

Rose Jepun "Banana"

Haiii
Haiiii...bersiaran lagi dari kebun seciput Kak Reen.

#CiterRoseJepunKakReen lagi

Jangan ade yang jemuu ehhh 😍😍
Ceritera weekend gardeners memang ginilah.
Seminggu 2 kali dapat tengok dia mekar berkembangan.

Just nak share yang Rose Jepun Carnation berlapis ade 34 jenis tau awak.

Kat laman Kak Reen tak sampai lagi 34 jenis.
Ade beberapa belas jer & insyaa Allah nak cari benih & tambah koleksi

Yang Kak Reen share nie namanya "Banana" Japanese Rose atau Ros Jepun Banana.

Daun runcing tajam
Kenapa nama Banana,
Kak Reen pun tak pasti tapi mungkinkah sebab warnanya kuning macam pisang.

Sweet sangat dia nie
Apapun aii happy, bebunga dah menguntum di laman.

Kredit : Foto 34 jenis Rose Jepun milik rakan FB Mazuri

#KakReenSuweet
Weekend Gardener

#KakReenSuweet #KakReenGarden #RoseJepun #JapaneseRose #ILoveGarderning #GreenFingers #WeekendTheraphy

Saturday, May 05, 2018

ROSE JEPUN TIARA

Citer si "Tiara"

Yang belum tahu, Ros Jepun Tiara setakat nie ade 9 jenis.

Tapi di laman #KakReenSuweet ada 8 jer.

Yang meriah dan paling banyak bunga hari ini si "Tiarada". Tiarada warna putih selapis yang stigma tengah bunga tu warna peach pink.

Yang lain pun baru start berbunga.
Tiara Pink, Tiara Peach, Tiara Stripe.
Tapi tak semeriah Tiarada.

Yang lain masih tengah membesar & baru nak keluarkan kudup bunga.

Happy aiihhh bila tengok bunga dah start berkembangan.

Ros Jepun nie beli ngan rakan FB Rohaizan Mahd Sahar

#KakReenSuweet
Weekend Gardeners

#KakReenGarden #JapaneseRose #RoseJepun #RoseJepunTiara #ILoveGarderning #GreenTheWorld

Sour Emmanuel Rose & Morning Wish

Apa yang berlaku pada waktu pagi boleh efek emosi kita sepanjang hari. Jadi, make sure mulakan hari kita dengan positif. Dah senyum ke t...