Friday, August 09, 2019

Cintaku Pada Ros Menguntum Kembali

Selamat bersua kembali viewers.

Suatu ketika dahulu cintaku tertumpah pada alam flora.
Pokok-pokok dan bunga-bunga.
Suka berkebun, bercucuk tanam.
Sampai terjun ke dunia bisnes online berjualan bunga ros jepun dulu.

Tetapi, cinta itu kemudian lenyap.
Padam, hilang.
Mood hilang entah ke mana.

Mungkin semasa kesibukan menguruskan arwah ibu mertua, pokok-pokok bunga banyak terbiar.
Tak sempat bersiram dan jaga dengan sempurna.
Akhirnya semua mati.

Tak kisahlah semua tu asalkan ibu mertua sihat kembali.
Namun takdir Allah, ibu mertua dijemput ilahi tanggal 5hb November 2014.
Syukurlah selama dia sakit Kak Reen, Hubby dan adik ipar menjaga segala keperluannya.

Selepas arwah pergi, mood masih down.
Tak rasa semangat pun nak berkebun.
Tak ada hati pun nak tengok pokok.

Tapi itulahhhh,
Rumah yang sebelumnya banyak pokok dan dipenuhi bunga berkembangan tetiba rasa tak ceria.

Tetiba dapat semangat baru.
Pelan-pelan ambik mood berkebun kembali.
Cari benih-benih pokok semula termasuk sayuran.

Syukur Alhamdulillah.
Hubby macam memahami sangat bila hadiah birthday pun dia hadiahkan pokok ros.

Bahagia sangat rasanya.
Tenkiuu sayang. 

Ini Ros Merah "Red Chillie" namanya sempena birthday tahun lepas.
Ros merah warna favourite Kak Reen.

Dek kerana itu, Kak Reen mula mengumpul kembali roses dan makin penuh sudah laman comelku.













No comments:

Cara Buat Racun Rumput Organik

Dah nak weekend kan ??? Mesti ramai yang cuti lepak-lepak sebelum gi jenjalan tu Tertoleh lah tengok garden seciput dah mula tumbuh rumpu...