Thursday, August 08, 2019

Resepi Oden Ala Family Mart

Jalan-Jalan Di FB tadi, terjumpa resepi sedap nie.

So Kak Reen sharelah dengan korang.
Sedappp tauuuu.

πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

Bahan-bahan :-
πŸ‘‰πŸ» Perencah Tomyam Kung Adabi- 1paket
πŸ‘‰πŸ» Perencah Tomyam Biasa Adabi- 1paket
πŸ‘‰πŸ» Perencah Asam Pedas Adabi- 2 paket (nk bg kuah pekat sikit)
πŸ‘‰πŸ» Kiub pati ayam - 1 pcs
πŸ‘‰πŸ» Bahan Oden (guna steamboat choice je mcm2 ada dlm tu
πŸ‘‰πŸ» sosej
πŸ‘‰πŸ» steamboat fish bean curd ( puchok)
πŸ‘‰πŸ» Udang (optional)
πŸ‘‰πŸ» Sayur brokoli & cendawan enoki
πŸ‘‰πŸ» Garam (optional)
πŸ‘‰πŸ» Limau nipis (optional)

Cara-cara πŸ‘‡πŸ»
- Didihkan air dalam periuk
- Masukkan kedua-dua perencah tomyam, asam pedas & kiub pati ayam tomyam ke dalam air mendidih
- Boleh perasakan dgn garam dan perah limau nipis jika tak cukup rasa
- Masukkan bahan-bahan steamboat yg telah dicucuk, udang dan sayur ke dalam kuah sehingga masak & sedia untuk dimakan

Selamat Mencub

Kredit: Azmiza Osman





No comments:

Cara Buat Racun Rumput Organik

Dah nak weekend kan ??? Mesti ramai yang cuti lepak-lepak sebelum gi jenjalan tu Tertoleh lah tengok garden seciput dah mula tumbuh rumpu...